marți, 14 aprilie 2009

Cele 7 pacate capitale

1. Mandria
Fiecare, fie ca a vrut sau nu, a avut momente in care s-a laudat, in care s-a pus mai presus de ceilalti. Mandria este primul pacat pe lista celor 7... oare de ce? Ei bine, eu nu am gasit raspuns, desi am stat foarte mult si m-am gandit. M-am laudat, ma laud si ma voi lauda, cu prima ocazie pe care o voi avea. Traiesc intr-o lume plina de scursuri, fata de care ma simt diferit, ma simt mai presus de unele persoane, dar totusi plec capul in fata celor care merita. mandrie+

2. Invidia
Am si eu momente in care sunt invidios, dar totusi e cam mult spus... vreau doar sa am viata lui/ei, sa fiu ca el/ea. Cand vine vorba de adevarata invidie, o simt cand vad un str8. De multe ori ii invidiez ca sunt normali, ca ei nu trebuie sa sufere, ca au toate drepturile, ca pe ei biserica nu-i judeca si ca nu sunt priviti ca niste bolnavi mintali, obsedati de sex. invidie+

3. Iubirea de arginti
Oo da... mi-as dori sa stau degeaba, sa primesc bani doar pentru ca respir. Banii i-as cheltui doar in calatorii, croaziere de lux si shopping. Totusi intre toate acestea si iubire, cu toata sinceritatea din lume, as alege iubirea. iubire de arginti+

4. Desfranarea
Am o viata care mi-as dori sa fie lunga si plina de bucurii. Am o viata de care nu imi bat joc. Viata mea, doar eu o pot controla si nimic nu poate schimba asta. Nu-mi plac cluburile, desi varsta pe care o am ar cere asta. Nu fac sex cu oricine, trebuie sa cunosc acea persoana, sa-i cunosc personalitatea. Nu mi-am batut joc niciodata de nimeni si nu o voi face. Nu fumez, nu beau si nu m-am drogat niciodata. Asta sunt eu, un fraier... desfranare-

5. Lacomia
E firesc... am ceva, vreau mai mult, si mai mult. De multe ori nu ma pot opri, fac excese dupa excese, dar lucrul bun este ca realizez ceea ce se intampla si ma opresc. lacomie+

6. Lenea
Cred ca am ajuns intr-un punct in care am foarte multe de zis. Lenea este unul dintre cele mai mari defecte pe care le am. Vreau sa lenevesc o zi intreaga, sa stau cu o carte in mana, intr-o cada plina cu spuma, sa ma uit la filme si sa mananc floricele, sa vorbesc cu puterea gandului si cel mai important, mi-as dori sa plutesc. In ciuda acestor lucruri sunt o persoana iubitoare de sport si plimbari in natura. Ma descotorosesc total de lene atunci cand sunt intr-un mall... oare de ce? Fiindca sunt gay si imi place shopping-ul. lene+

7. Mania (cu â)
Rare sunt persoanele care reusesc sa ma enerveze cu adevarat. Din acest motiv consider ca nu port pica nimanui. Cand ai observat: ironie(chiar sarcasm), pulsarea unei vene, seriozitate completa si ticuri ciudate, e clar momentul sa te opresti. Continuarea discutiei nu e chiar cel mai bun lucru pe care ai putea sa-l faci. Dupa aceste simptome urmeaza criza: sparg primul obiect casabil care imi ajunge in mana sau arunc cu telefonul, ironia se transforma in tipete, iar vena care pulsa, se opreste. Dupa ce raman singur, incep sa plang... doar de doua ori in intreaga mea viata am trecut prin toate aceste etape si mi-as dori sa nu se mai intample niciodata. manie+

6 din 7 pacate, le am. Daca Dumnezeu exista cu adevarat, ma intreb, unde voi ajunge dupa moarte? Ideea este ca, indiferent de ce spune religia, toate aceste pacate fac parte din viata noastra, mai mult sau mai putin. Daca nu aveti nici un pacat din cele de mai sus, e cazul sa va puneti semne de intrebare si cel mai bun lucru ar fi sa chemati nava mama sa va ia... aici e Pamantul!!!

12 comentarii:

Anonim spunea...

nu exista om fara pacate, e imposibil, ele fac parte din natura umana.
dupa moarte nu se ajunge nicaieri, nu-ti mai pune intrebari, treaba e lamurita practic, ai murit, te-au ingropat, te-ai descompus, gata s-a terminat totul din moment ce nu mai existi fizic. chestia cu raiul si iadul,cu viata de dupa moarte sunt aberatii ca sa nu ne speriem prea mult de moarte si sa ne mintim ca o sa mai existam totusi undeva. asta e ciclul vietii, ne nastem ca sa murim mai devreme sau mai tarziu. bucura-te de fiecare moment al vietii, e singura pe care o ai!! restul e nimic....

Emy spunea...

Si eu gandesc la fel!!! >:d<

Anca Tudor spunea...

subscriu la lene! Exact ca tine, cu cartea in cada cu spuma si sare de baie si un prosop fierbinte sub cap :)

Emy spunea...

oh da8->... c'est mon paradis:x:x

Viorel Ioan Emilian spunea...

Dumnezeu sa te ierte si te va ierta daca te caiesti cu adevarat,revino-ti ca nu estipe calea cea buna...
Daca tu crezi ca ce spui e adevarat,iti spun ca te inseli amarnic,citeste Sfanta Scriptura,acolo totul e adevarat...

Anonim spunea...

Emy, ai 19 ani si esti gay. Conform mai multor texte, homosexualitatea reprezinta in sine un pacat.De exemplu> Dante a avut un profesor foarte bun, inteligent, plin de virtuti, dar se iubea cu barbatii: il plaseaza din aceasta cauza in Infern, acolo unde stau pacatosii impotriva naturii. Deci, atata vreme cat vei fi gay, macar din punctul acesta de vedere,nimic nu te va ajuta sa urci la ceruri. Iar din punctul meu de vedere: cata vreme exista fete frumoase pe lume, jur ca nu va inteleg!

Anonim spunea...

Iar daca esti un gay adevarat, iti sugerez sa mergi la gayparade in Chisinau :)
http://www.youtube.com/watch?v=B35NaY8Jw5k

Anonim spunea...

mandria e pusa prima pentru ca asta a facut lucifer , s-a crezut mai presus ca d-zeu.

Anonim spunea...

Daca vrei sa afti raspuns de ca este mandria un pacat, si mai cu seama sa afli de ce toate celelalte sunt pacate, iti recomand scrierile Sfintilor Parinti, in special Filocalia !

mariana spunea...

mândria este primul deoarece este rezulatatul tuturor păcatelor.fiecare păcat are unul în față din care se naște, ele cumulandu-se, se ajunge la mândrie/vanitate.
se demonstrează că ordinea în care își fac apariția este :
lăcomia->desfrânarea->avariția->invidia->mânia->lenea->mândria

Alex spunea...

mandria e prima pentru ca din ea pornesc celelalte, sunt mandru, mie mi-i se cuvin toate=> sunt lacom si desfranat, deja 3 pacate din cele de mai sus pornesc din mandrie :iubirea de arginti, lacomia, desfraul. Sunt mandru, am dreptate mereu, restul gresesc, ma contrazice careva=>ma enervez si-l dau de pereti=>manie. Sunt mandru, eu nu trebuie sa fac nimic=>lene. Legat de pacatele tale, sunt opusul tau, viciul meu este desfraul. Normal ca sunt si putin vanitos. Ultima chestie, legat de viata de apoi. Sunt multe teorii legate de asta. Iti dau un sfat, crede in Dumnezeu. Religia are enigmele ei e drept si ni-i se pare grue de crezut fix pentru ca este impartita in atatea culte/religii/crezuri. Dumnezeu e unul, asta conteaza, ce nume are e partea a2-a, eu daca imi schimb numele tot eu sunt. Ideea e sa nu credem in mai multi zei. Oricum sunt multe de zis aici. Homosexualitatea cica e si asta un pacat din cauza faptului ca e impotriva firii, in privita asta nu ma pronunt, faci cum crezi tu prietene, oricum, sa-ti recunosti slabiciunile si greselile este deja o chestie extraordinara;)

Anonim spunea...

Imi pare rau ca suferi. Cautam de fapt o lista cu cele 7 pacate capitale si asa am ajuns pe blogul tau. Am sarit pe citite si m-am amuzat de tonul pe care descriai tu "prestatia" ta la fiecare pacat. Deodata am citit la invidie ca suferi pentru ca esti judecat ca esti gay si ii invidiezi pe str8 si am simtit ca parca mi-ar fi sagetat ceva inima. Ma doare durerea ta. Sincer.
Sunt femeie si sunt straight. Nu i-am inteles niciodata pe gay (indiferent daca barbati sau femei) pentru ca nu pot sa ma imaginez in pielea lor. Am cateva prietene la care tin foarte mult, pe care le iubesc, dar chiar daca sunt foarte frumoase nu ma simt atrasa sexual de ele, asa ca imi este imposibil sa inteleg atractia fata de persoane de acelasi sex.
Am cunoscut pe de alta parte persoane gay si cupluri de lesbiene care aveau si copii si erau niste mame si niste persoane minunate, chiar un exemplu pentru multi straight.
Opinia bisericii este pentru mine de inteles daca urmarim modelul de viata crestina care ne este indicat de Biblie. Noi ar trebui sa urmarim sacrificiul lui Hristos si sa ne punem viata in slujba celorlalti, asa cum a facut El. Barbatul si femeia au voie sa aiba raporturi sexuale pentru a avea copii si pentru a nu fi ispititi (cei slabi, neavansati duhovniceste). In cazul in care intre barbat si femeie au loc excese sexuale (in orice sens) si urmaresc doar placerea, atunci nu mai este totul asa de alb nici pentru straight. Chiar si evitarea sarcinii este pacat. Sexul pur este un element pur hedonist, prin el se urmareste placere si atat. Cred ca de aceasta este condamnat de biserica, pentru ca dispare ideea de sacrificiu, de altruism.
Daca in cuplurile straight excesele pot fi ascunse de ochii lumii, la cuplurile gay este clar din start ca sexul produce doar placere si nu are ca scop sacrificiul pentru un copil, asa ca voi sunteti mai usor de condamnat.
Dar eu cautam lista de pacate nu pentru ca nu as avea nici unul. Asa ca nu o sa te judec, chiar daca nu inteleg atractia fata de acelasi sex.
Ma doare suferinta ta si cum cred ca nu pot sa te ajut altfel, o sa ma rog pentru tine, draga Emi. Am simtit de multe ori puterea rugaciunii altora pentru mine si am primit si vesti bune de la alte persoane pentru ale caror probleme ma rugasem. Cred ca dragostea aceasta dezinteresata dintre oameni este cea mai puternica forta din Univers. Probabil de aceea o si ajuta atat de mult Dumnezeu.
Te rog mult sa nu deznadajduiesti si sa nu te indepartezi de Dumnezeu pentru ca esti gay. Pastreaza-L in continuare in suflet, roaga-te, vorbeste-I in gand si o sa Ii simti ajutorul si iubirea, indiferent daca ramai gay sau nu.